PostHeaderIcon Medisch/entingen

Ook de kat die bijzondere aandacht nodig heeft in verband met bijv. ziekte is bij ons aan het juiste adres. Als u zorgt voor voldoende medicijnen en een korte instructie zorgen wij ervoor dat uw kat zijn medicijnen op tijd toegediend krijgt.

Wij willen graag dat uw kat, maar ook de andere bezoekers ons gezond weer verlaten. Daarom stellen wij de volgende voorwaarden aan de entingen:

Kattenziekte: minimaal 3 weken en maximaal 2 jaar oud

Niesziekte: minimaal 3 weken en maximaal 1 jaar oud

Bordetella: ter beoordeling van uw eigen dierenarts. Let er wel op dat een bordetella enting niet tegelijkertijd met de reguliere enting gegeven wordt omdat een kat juist dan vaak ziekteverschijnselen vertoont en andere katten kan besmetten.

Wij accepteren ook een geldige titerbepaling.

Als uw kat niet goed ge├źnt is of u kunt het inentingspaspoort of een verklaring van de dierenarts niet overleggen dan kunnen wij uw kat niet opnemen.

LET OP: Bijzonder opmerking mbt de maanden juli en augustus. Heeft uw kat een medische behandeling nodig? Zorg er dan voor dat dit op tijd, minimaal 4 tot 6 weken voor het verblijf in ons pension plaats vindt. U kunt dan zelf zorgen voor het toedienen van medicatie en uw kat kan in zijn vertrouwde omgeving herstellen. Stress zorgt bij een kat voor verminderde weerstand. Dus een behandeling of te late inenting gecombineerd met de nieuwe situatie in ons verblijf kan leiden tot verhoogde vatbaarheid voor bijv. niesziekte. Dit willen wij graag voorkomen. Heeft u een speciale reden om uw kat bij ons te laten revalideren? Of wordt u geconfronteerd met een spoedgeval? Dan denken we natuurlijk graag met u mee, neem in dat geval even telefonisch contact op.